Over Dorpsbelangen Borger

Sinds 3 januari 2016 heeft Borger officieel een “Dorpsbelangen”. Op die dag is de Stichting Dorpsbelangen Borger opgericht.

In 2015 zijn op initiatief van de Hunzecommissie een aantal gespreksavonden geweest waar gepeild is of er belangstelling is vanuit het dorp voor een Dorpsbelangen Organisatie. Voor deze gespreksavonden zijn alle (bekende) buurtverenigingen uitgenodigd. De belangstelling is er al zijn er ook nog veel vragen. Uit de groep belangstellenden zijn 8 personen opgestaan om de Dorpsbelangen organisatie verder vorm te geven. Dit heeft geleid tot de oprichting van de “Stichting Dorpsbelangen Borger”.

Het doel van de stichting is het behartigen van de algemene belangen van de inwoners van het dorp Borger. 2016 zal worden gebruikt om de organisatie verder vorm te geven en de eerste activiteiten op te pakken. Hierover worden regelmatig berichten op deze website geplaatst.

Waarom een stichting en geen vereniging?

We zijn gestart als stichting om het concept Dorpsbelangen Borger verder uit te werken. In het eerste jaar heeft de stichting vooral tot doel om contact te maken met het dorp en de inwoners bekend te laten worden met Dorpsbelangen Borger. De gedachte is wel om op den duur een vereniging te worden waar inwoners lid van kunnen worden.

Wat doet Dorpsbelangen Borger?

Dorpsbelangen Borger is gesprekspartner van de gemeente Borger-Odoorn. Hierbij kan het gaan over grote en kleine dingen die spelen in het dorp. Deze dingen verzint het bestuur niet zelf. Regelmatig wordt contact gezocht met de buurtverenigingen met de vraag wat binnen de buurt speelt. Alle inwoners van het dorp kunnen via het contact formulier op de website een verhaal bij ons kwijt. Soms geven we aan dat hiervoor zelf contact met de gemeente gezocht kan worden, in andere gevallen neemt Dorpsbelangen het mee in gesprekken met de gemeente. In het geval van grotere vraagstukken zal dorpsbelangen ook informatie ophalen uit het dorp.

Wat gaat Dorpsbelangen Borger in 2017 doen?

2016 stond in het teken van kennismaken met het dorp. We hebben veel informatie uit het dorp gehaald en gekregen. Deze informatie is gedeeld met de gemeente Borger-Odoorn. In 2017 gaan we aan de slag met het opstellen van een dorpsagenda. In deze dorpsagenda wordt vastgelegd welke verbeterpunten er zijn binnen het dorp waar we samen met de gemeente mee aan de slag willen. Uiteraard worden de inwoners van Borger hier bij betrokken.

Wie zitten in het bestuur van Dorpsbelangen Borger?

Het bestuur:

Functie naam
Voorzitter Jan Tingen
Secretaris / penningmeester Danielle Voorma
Lid Joan Meijer
Lid Jan Dubbelboer
Lid Marinus van Ellen
Lid Cor Wardenburg
Lid David de Roo
Lid Cor van Willigen

De oprichting van Dorpsbelangen Borger is mede mogelijk gemaakt door:

schermafbeelding-2016-11-30-om-11-11-19schermafbeelding-2016-11-30-om-11-08-30       17643_797851777002635_6190044886032461180_n