Uitnodiging dorpsavond

Beste dorpsgenoten,

De Stichting Dorpsbelangen Borger bestaat inmiddels twee jaar. In deze twee jaar zijn we zichtbaar maar ook minder zichtbaar actief geweest in het dorp.

We zijn bezig geweest met het ophalen van informatie uit het dorp. Dit hebben we in 2016 gedaan door het bezoeken van een aantal buurten. Daarnaast is eind 2016 een belevingsonderzoek gehouden door een groep studenten. In November 2016 is de gemeente in het dorp op bezoek geweest. Tijdens dit bezoek is uitgebreid gesproken over zaken die vanuit het dorp zijn gemeld.

In 2017 zijn er een aantal gesprekken met de gemeente geweest waarbij de punten uit het bezoek verder zijn besproken met de gemeente. Gelukkig is het niet alleen bij een gesprek gebleven maar zijn ook daadwerkelijk punten aangepakt. De vuilcontainers op het oude tracé van de N34 zijn verplaatst en Torenes is opnieuw geasfalteerd. Ook is de gemeente druk aan bezig geweest om het achterstallig onderhoud aan bomen weg te werken.

Op dit moment zijn we bezig met een “ Dorpsontwikkelplan”, een document waarin staat wat wij als inwoners van Borger belangrijk vinden. Dit document wordt verspreid op het gemeentehuis met als doel de wensen van het dorp op de agenda te krijgen. Dit plan is van ons allemaal en graag willen we dit met de inwoners uit het dorp bespreken. Via deze weg nodigen wij u dan ook van harte uit op donderdag 8 maart vanaf 19.30 in het Hunzehuys. Onder genot van een kopje koffie zullen we kort vertellen wat Dorpsbelangen Borger in de afgelopen 2 jaar heeft gedaan. Vervolgens gaan we gezamenlijk aan de slag met thema’s, wensen en ideeen op deze thema’s vanuit het dorp.

Met vriendelijke groet,

Het bestuur van Dorpsbelangen Borger.