Over Dorpsbelangen Borger

vlnr: Danielle Voorma, Marcel de Voer, Arend Hummel, Erik Kramer, Cor van Willigenburg, Luurt Bos

Sinds 3 januari 2016 heeft Borger officieel een “Dorpsbelangen”. Op die dag is de Stichting Dorpsbelangen Borger opgericht.

In 2015 zijn op initiatief van de Hunzecommissie een aantal gespreksavonden geweest waar gepeild is of er belangstelling is vanuit het dorp voor een Dorpsbelangen Organisatie. Voor deze gespreksavonden zijn alle (bekende) buurtverenigingen uitgenodigd. De belangstelling is er al zijn er ook nog veel vragen. Uit de groep belangstellenden zijn 8 personen opgestaan om de Dorpsbelangen organisatie verder vorm te geven. Dit heeft geleid tot de oprichting van de “Stichting Dorpsbelangen Borger”.

Het doel van de stichting is het behartigen van de algemene belangen van de inwoners van het dorp Borger. 2016 zal worden gebruikt om de organisatie verder vorm te geven en de eerste activiteiten op te pakken. Hierover worden regelmatig berichten op deze website geplaatst.

Waarom een stichting en geen vereniging?
We zijn gestart als stichting om het concept Dorpsbelangen Borger verder uit te werken. We blijven een stichting omdat we op die manier het beste de belangen voor het dorp kunnen behartigen. We zijn er voor alle inwoners van Borger, niet alleen voor leden.

Wat doet Dorpsbelangen Borger?
Dorpsbelangen Borger is gesprekspartner van de gemeente Borger-Odoorn. Hierbij kan het gaan over grote en kleine dingen die spelen in het dorp. Deze dingen verzint het bestuur niet zelf.  Alle inwoners van het dorp kunnen via het contact formulier op de website een verhaal bij ons kwijt. Soms geven we aan dat hiervoor zelf contact met de gemeente gezocht kan worden, in andere gevallen neemt Dorpsbelangen het mee in gesprekken met de gemeente. In het geval van grotere vraagstukken zal dorpsbelangen ook informatie ophalen uit het dorp.

Wat gaat Dorpsbelangen Borger in 2024 doen?
In 2024 starten we met een bijeenkomst voor buurten, verenigingen en initiatieven met als doel hier meer te vertellen wat we als Dorpsbelangen Borger kunnen betekenen. Ook komt tijdens deze bijeenkomst het dorpsbudget wat we jaarlijks van de gemeente krijgen uitgebreid aan de orde.

Wie zitten in het bestuur van Dorpsbelangen Borger?
Het bestuur:

Functie naam
Voorzitter Erik Kramer
Secretaris / penningmeester Danielle Weggemans
Lid Cor van Willigen
Lid Marije den Boer
Lid Martien Reidsma

De oprichting van Dorpsbelangen Borger is mede mogelijk gemaakt door:

schermafbeelding-2016-11-30-om-11-11-19schermafbeelding-2016-11-30-om-11-08-30       17643_797851777002635_6190044886032461180_n