Over Dorpsbelangen Borger

vlnr: Danielle Voorma, Marcel de Voer, Arend Hummel, Erik Kramer, Cor van Willigenburg, Luurt Bos

Sinds 3 januari 2016 heeft Borger officieel een “Dorpsbelangen”. Op die dag is de Stichting Dorpsbelangen Borger opgericht.

In 2015 zijn op initiatief van de Hunzecommissie een aantal gespreksavonden geweest waar gepeild is of er belangstelling is vanuit het dorp voor een Dorpsbelangen Organisatie. Voor deze gespreksavonden zijn alle (bekende) buurtverenigingen uitgenodigd. De belangstelling is er al zijn er ook nog veel vragen. Uit de groep belangstellenden zijn 8 personen opgestaan om de Dorpsbelangen organisatie verder vorm te geven. Dit heeft geleid tot de oprichting van de “Stichting Dorpsbelangen Borger”.

Het doel van de stichting is het behartigen van de algemene belangen van de inwoners van het dorp Borger. 2016 zal worden gebruikt om de organisatie verder vorm te geven en de eerste activiteiten op te pakken. Hierover worden regelmatig berichten op deze website geplaatst.

Waarom een stichting en geen vereniging?
We zijn gestart als stichting om het concept Dorpsbelangen Borger verder uit te werken. In het eerste jaar heeft de stichting vooral tot doel om contact te maken met het dorp en de inwoners bekend te laten worden met Dorpsbelangen Borger.

Wat doet Dorpsbelangen Borger?
Dorpsbelangen Borger is gesprekspartner van de gemeente Borger-Odoorn. Hierbij kan het gaan over grote en kleine dingen die spelen in het dorp. Deze dingen verzint het bestuur niet zelf. Regelmatig wordt contact gezocht met de buurtverenigingen met de vraag wat binnen de buurt speelt. Alle inwoners van het dorp kunnen via het contact formulier op de website een verhaal bij ons kwijt. Soms geven we aan dat hiervoor zelf contact met de gemeente gezocht kan worden, in andere gevallen neemt Dorpsbelangen het mee in gesprekken met de gemeente. In het geval van grotere vraagstukken zal dorpsbelangen ook informatie ophalen uit het dorp.

Wat gaat Dorpsbelangen Borger in 2019 doen?
2019 staat in het teken van samenwerking met ondernemers en de centrum manager om mee te denken over het centrum van Borger. Ook zijn we bezig om de laatste hand te leggen aan het dorpsplan. Zodra deze klaar is plaatsen we het plan ook op de website. Daarnaast hebben we nog een aantal lopende projecten zoals het Eeserdiepje, glasvezel en hebben we regelmatig contact met de gemeente Borger-Odoorn over actuele zaken.

Wie zitten in het bestuur van Dorpsbelangen Borger?
Het bestuur:

Functie naam
Voorzitter Erik Kramer
Secretaris / penningmeester Danielle Voorma
Lid Marcel de Voer
Lid Luurt Bos
Lid Cor van Willigen
Lid Arend Hummel

De oprichting van Dorpsbelangen Borger is mede mogelijk gemaakt door:

schermafbeelding-2016-11-30-om-11-11-19schermafbeelding-2016-11-30-om-11-08-30       17643_797851777002635_6190044886032461180_n