Onderhoud historische graven in Borger

De historische graven in de gemeente Borger-Odoorn zijn in kaart gebracht. Een graf wordt bijvoorbeeld als historisch aangemerkt als de persoon die begraven is van historisch belang is, als er sprake is van bijzonder materiaalgebruik of als er sprake is van bijzondere vormgeving van het monument. Binnen Borger zijn op dit moment 307 graven aangemerkt die in een vorm van belang zijn als erfgoed.

De gemeente Borgeer-Odoorn heeft recent een bijeenkomst georganiseerd over het beheer en onderhoud van deze historische graven. Vanuit Borger heeft zich één vrijwilliger aangemeld die wil helpen bij het onderhoud van deze graven. Aan dorpsbelangen is gevraagd of binnen het dorp meer mensen zijn die hierbij kunnen en willen helpen.

Vanuit de gemeente wordt binnenkost een cursus gegeven. Deze cursus gaat over de geschiedenis van begraven, over techniek, verschillende stenen en hun bewerking, materialen en veiligheid. Heeft u interesse om mee te helpen aan het behoud van dit erfgoed, laat dit dan weten via het contactformulier. Wij brengen u dan in contact met de gemeente voor meer informatie.