Sneller internet Borger-Odoorn in stroomversnelling

Afgelopen week is een financieringsaanvraag van 4,9 miljoen euro ingediend voor sneller internet in de gemeente Borger-Odoorn. Hiermee is voor het project de beslissende fase op de lange weg naar sneller internet ingeluid. Over een aantal weken neemt de provincie Drenthe over deze aanvraag een beslissing. Als deze positief uitvalt, dan ziet het er rooskleurig uit voor de aanleg van glasvezel in de gemeente.

Scenario’s

Stichting Breedband Borger-Odoorn heeft uit vier scenario’s gekozen voor een variant waarmee in eerste instantie de 1416 huishoudens die supertraag internet hebben worden bediend. Dit zijn de zogenaamde “witte” adressen. In dit scenario wordt voor de overige aansluitingen (“grijze” adressen) een basis gelegd voor sneller internet in een later stadium.

Marktconsultatie

Op vrijdag 5 mei om 12.00 uur verliep de deadline voor marktpartijen om vragen te stellen over onze marktconsultatie. Zover bekend zijn er bij VerbindDrenthe en de provincie Drenthe geen vragen binnengekomen. Nu is het afwachten tot de 26e mei, of marktpartijen een plan indienen voor aanleg glasvezel in de witte gebieden.

Meer informatie over breedbandinternet in Borger-Odoorn is terug te lezen op de website van de Stichting Breedband Borger-Odoorn: https://breedbandborger-odoorn.nl/.