Buurtbemiddeling is de 1e hulp bij burenruzie

Bericht van Buurtbemiddeling Borger-Odoorn.

Inwoners met burenproblemen kunnen zelf – en kosteloos – naar Buurtbemiddeling stappen. Goed opgeleide, deskundige buurtbemiddelaars gaan met beide buren in gesprek.Tijdens een bemiddelingsgesprek zoeken de buren naar oplossingen voor de ervaren problemen. Dit zijn oplossingen die standhouden omdat buren ze samen hebben bedacht. Dat laatste is misschien nog wel belangrijker dan je gelijk krijgen bij een rechter. Ruim 7 van de 10 aangemelde zaken worden naar tevredenheid van bewoners opgelost.

Burenproblemen kunnen gaan over geluidsoverlast, pesterijen en ‘buitenproblemen’. Dit gaat bijvoorbeeld over een verkeerd geplaatste schutting of overhangende takken in de tuin, de rook van een barbecue op het balkon van de buren, of huisdieren die in de tuin worden uitgelaten.

Meer informatie over Buurtbemiddeling is te vinden op de site van Andes www.andesborgerodoorn.nl/buurt-en-dorp/buurtbemiddeling/  en op www.problemenmetjeburen.nl.

Gezien de stijging van het aantal aanmeldingen zijn we op zoek naar buurtbemiddelaars. Dus ben jij iemand die altijd bemiddelt wanneer er onrust is in je gezin, familie of vriendengroep? Vind je het leuk om te luisteren naar verhalen van anderen? Kun je dat doen zonder te oordelen en blijf je neutraal? Woon je in de gemeente Borger – Odoorn? Dan zijn wij op zoek naar jou!

Als buurtbemiddelaar help je met het herstellen van onderlinge communicatie, bevorderen van wederzijds respect, benoemt gezamenlijke belangen en helpt buren afspraken te maken die voor beide buren prettig zijn.

Een achtergrond als mediator is niet nodig. Je krijgt een uitgebreide training en begeleiding, bijscholing en intervisie. Hier zijn geen kosten aan verbonden. Na deze training kan je aan de slag als buurtbemiddelaar. Na een half jaar volgt de laatste trainingsdag.

Lijkt het je leuk om je in te zetten voor Buurtbemiddeling Borger – Odoorn? Meld je dan direct aan voor een vrijblijvend kennismakingsgesprek. Telefoonnummer 06-12813261 of stuur een mail naar buurtbemiddeling@andesborgerodoorn.nl