Hoe krijgen we een hele wijk van het gas af?

We weten het allemaal, richting 2050 moet heel Nederland van het gas af zijn. Een uitdaging waar we met zijn allen voor staan (inwoners, bedrijven, verhuurders, overheden). Elke wijk, (bijna) elke woning is anders en heeft wat anders nodig.

De wijk Hunzedal inclusief Dingspil en Sassenbergen is binnen Borger aangewezen als wijk om met bewoners te gaan kijken hoe deze van het gas af kan. In deze wijk bevindt zich een mix van huur en koop woningen, soms zelfs binnen het zelfde blok. Rijtjes, vrijstaand, nieuw en al wat ouder. Allemaal met hun eigen uitdaging om het zonder gasaansluiting toch aangenaam in de woning te houden.
 
We zijn op zoek naar inwoners van deze wijk (of elders uit het dorp) die onder begeleiding van BuurKracht met deze vraag aan de slag willen gaan. Dit project loopt tot het einde van dit jaar waarbij de groep regelmatig bij elkaar komt. Met elkaar werk je mogelijkheden uit voor de wijk en individuele woningen. Aan het einde van het traject wordt dit ook gepresenteerd aan de gemeente.
 
Meer informatie of aanmelden? Dat kan via Rutger Ter Horst van Buurkracht. E-mail: rutger@buurkracht.nl of telefonisch: 06-21 30 58 62.