Oud wegtracé tussen Ees en Borger wordt natuurwandelpad

Vrijwilligers steken de handen uit de mouwen. Doe ook mee!

Een oud stukje verbindingsweg wordt een natuurwandpad. Deze oude weg ligt tussen Ees en Borger, omzoomd door een oude bomenwal met struiken. In de 50 er jaren werd de Eeserstraat tussen Oude Maatsweg en Kanaal Buinen-Schoonooord iets naar het oosten verlegd, maar het oude tracé is nog wel zichtbaar. Het is een historische route en markante plek. In de middeleeuwen een zogenaamde Reeweg met een houten brug over en doorwaadbare plaats (Voorde) door het Eeser Voorste Diep.

Maandag 21 augustus is de werkgroep begonnen met het snoeien van takken, het uitgraven van het bedding voor het wandelpad en voorzien van geel zand. Daarover ligt worteldoek en gebroken puin en de kanten worden voorzien van stenen. Dit in samenwerking met Grondverzetbedrijf Brouwer uit Ees.

Eén van de initiatieven.

Het is één van de initiatieven die de werkgroep Markering Beekdal Eeser Voorste Diep van Dorpsbelangen Borger met vrijwilligers de komende twee jaar gaat uitvoering. In totaal zijn er 12 elementen die gerealiseerd worden, waaronder loopbrug, uitkijktoren, natuurspeelplek en stilte- en gedenkplek. De werkgroep wil dit unieke gebied markeren voor inwoners en toeristen. Het projectplan heeft de goedkeuring van gemeente en wordt ondersteunt door Waterschap Hunze en Aa’s, Het Drents Landschap en Unesco Geopark De Hondsrug, maar ook door Dorpsbelangen Ees en Eesergroen, buurtvereniging Lutkeveen en inwoners.

De werkgroep roept vrijwilligers op om mee te helpen. Geef je op!

Voor informatie kijk op www.dorpsbelangenborger.nl of bel Jan Top 0599-234830